Voorbeeldveiling

De heer van de Pol, geboren op 4 augustus 1946, kreeg per 1 maart 2010 een lijfrentepolis beschikbaar van € 274.000,-. Via zijn eigen tussenpersoon ontving hij een offerte voor een levenslange uitkering bij Reaal Verzekeringen, zijn huidige verzekeringsmaatschappij. Deze offerte bood de heer van Dam een levenslange uitkering van € 18.200,-.

De heer van de Pol besloot op internet te kijken of de offerte wel concurrerend was. Na zijn offerte geveild te hebben op Directelijfrenteveiling.nl ontving de heer van Dam een offerte van Delta Lloyd met een uitkering van € 19.780,- per jaar.

Inmiddels loopt de uitkering van de heer van de Pol en krijgt hij levenslang bijna 9% meer lijfrente!

De familie van den Heuvel heeft 20 jaar lang premie betaald voor hun lijfrentepolis. In december 2010 is de heer van den Heuvel 65 geworden. Van zijn verzekeringsmaatschappij ontving hij een voorstel voor een tijdelijke lijfrente voor hemzelf en voor zijn vrouw die 8 jaar jonger is. Zijn kapitaal van € 21.950,- leverde 5 jaar lang een uitkering per maand van € 365,- op. Een rendement van 0% !

Via Directelijfrenteveiling.nl heeft de heer van den Heuvel een lijfrente afgesloten die wel rendement oplevert. De heer van den Heuvel ontvangt nu meer dan € 1.300,- meer dan bij zijn eigen maatschappij.

De heer en mevrouw Elmi hebben pensioen opgebouwd binnen hun eigen BV. In 2009 hebben ze het bedrijf verkocht en moest er een levenslang pensioen worden aangekocht. Via hun eigen bank, waar ze al jaren klant zijn, ontvingen de heer en mevrouw Elmi een aanbieding voor een levens- lange uitkering van € 10.150,- per jaar. "Toevallig" was deze aanbieding van een verzekerings- maatschappij die eigendom is van dezelfde bank.

Na een bezoek aan Directelijfrenteveiling.nl ontvingen de heer en mevrouw Elmi een aanbiedingen van € 11.323,- per jaar welke inmiddels al bijna twee jaar uitkeert.

In 2029, als de heer en mevrouw Elmi 85 zijn, hebben ze al meer dan € 23.000,- extra pensioen ontvangen door één uur te surfen op internet.